prima aniversare

Primul an al micuțului tău este plin de prime experienţe: primul zâmbet, prima dată când stă în picioare, prima gustare din mâncarea pentru bebeluși – și, peste toate acestea, prima aniversare! 

La împlinirea vârstei de un an, copilul are parte de prima lui petrecere aniversară. Bineînțeles că, fiind prea mic, nu își va aminti nimic despre ea. Dar asta nu înseamnă că respectiva zi nu va fi una în care se va distra pe cinste alături de alți copii, va primi cadouri și va fi în centrul atenției. Cât despre amintirea acelei zile, ea va fi păstrată de fotografiile și video-urile făcute de părinți, așa încât va avea ce să vadă mai târziu și pe seama a ce să se amuze copios.

Acasă e cel mai bine

În general, prima aniversare a copilului este, mai degrabă, o petrecere a adulților, la care sunt invitați bunicii, nașii de botez, mătușile și unchii, verii și prietenii apropiați. Este posibil ca invitații să vină, de asemenea, cu bebelușii și copiii lor. Dacă sunt mai mult de 2-3 micuți pe listă, fiți pregătiți să faceți față haosului obositor, dar și foarte drăgălaș, care se anunță.

Din lipsă de spațiu sau din comoditate, părinții preferă adesea locurile de joacă și cele special amenajate pentru astfel de evenimente. Nu este nimic greșit, însă, fiind vorba despre copii atât de mici, cărora nu știi când li se face ba somn, ba foame, ba trebuie schimbați de scutec, este de preferat ca petrecerea să aibă loc acasă la sărbătorit. Cei care stau la curte și au grădină sau măcar o terasă, cât de mică, nici n-ar trebui să-și pună vreodată probleme când vine vorba de organizarea aniversărilor copilului.

2 ore ? Suficient !

La vârsta de un an, majoritatea copiilor au deja un program, o rutină. Deci se știe cam la ce oră servesc prânzul, la ce oră adorm după-amiaza și pe la cât se trezesc. Astfel, este ideal dacă petrecerea este organizată în funcție de acest program: în mod ideal, fie înainte de masa de prânz, fie după somnul de după-amiază. Durata optimă este de două ore, suficient pentru copilul care nici nu rezistă mai mult de-atât agitației care se va crea. Dacă petrecerea va avea loc în casă, în spațiu închis, copilul va fi și încântat, dar și obosit și iritat din cauza agitației și excesul de atenție de care, desigur, se va bucura. Dacă, însă, petrecerea se va desfășura în gradină/curte, în aer liber, ocazia se poate prelungi cu cel puțin o oră, până cel mic va trebui hrănit sau adormit. 

 

Decor, cât mai mult decor

Se știe, cei mici sunt fascinați de culori. Așa că dă o notă festivă casei (sau grădinii) cu ajutorul decorațiunilor. Baloanele colorate și ghirlandele multicolore nu vor trece neobservate de cei mici și vor înveseli atmosfera. Nu face rabat nici la accesorii: față de masă cu personaje îndrăgite de desene animate, farfurii, pahare și șervețele în culori vesele, coifuri, trompete, confetti.

 

Porții de distracție

Prea mici pentru a savura deliciile unei petreceri în toată regula, cei mici se vor distra dacă le pui melodii vesele, pentru copii. Pot bate din palme și pot chiar dansa, în felul lor adorabil de stângaci. Dacă sunt puși pe șotii și deja au transpirat de la atâta alergat și țipat, alege un filmuleț scurt de desene animate, care să nu depășească 15 minute. Acestea vor fi, practic, 15 minute de odihnă. O altă modalitate de a-i distra este teatrul de păpuși: susținut de părinții prezenți, în diferite roluri, fie cu personaje-degetar, însoțite de o poveste - ambele variante vor capta atenția celor mici.

prima mea aniversare

Pe langa toate acestea poti incerca urmatoarele idei pentru ca aniversarea sa ramana una memorabila :

Încearcă aceste idei pentru a marca acest moment important într-un mod care să dureze pentru totdeauna.

1. Plantează un copac La fel ca micuțul tău, un copac va crește în fiecare an, întinzându-și rădăcinile și ramurile către lume. De-a lungul anilor – și cu siguranță la fiecare aniversare – poți face o poză a micuțului tău lângă copăcelul său special. 

Nu este doar o modalitate minunată de a ține un jurnal al vieții celui mic ci, pe măsură ce crește, îl va învăța despre importanța legăturii pe care o avem cu toții cu ceea ce ne înconjoară. 

2. Creează o plăpumioară a primului an**** Puține lucruri sunt mai drăguțe decât hainele pentru bebeluși, dar cei mici cresc atât de repede uneori, încât pare că abia a purtat ceva până să nu-l mai încapă. O păturică pentru primul an reprezintă o modalitate minunată de a păstra hăinuța aceea adorabilă de nou-născut sau pijămăluțele acelea roșii cu dinozauri care l-au făcut mereu să râdă pe cel mic. 

Și nu uita toate lenjeriile din primul an: păturici, așternuturi și prosoape, toate cu modele irezistibile pentru bebeluși. Pune împreună toate aceste obiecte, taie-le în pătrate și transformă-le într-o păturică ce poate fi apreciată în anii care vor veni – și eventual fă-o cadou micuțului tău atunci când mai crește.

3. Fă un jurnal cu povestea micuțului tău Alege fotografiile tale preferate din ultimele 12 luni, pentru a le aduna în propriul album al micuțului tău. Pune-le în album și scrie o poveste pentru a sublinia momentele speciale și progresele în dezvoltare din primul său an. 

Nu ai talent de scriitor? Pune fotografiile într-o prezentare și adaugă melodiile preferate ale micuțului drept coloană sonoră. Să citiți împreună povestea celui mic sau să vă uitați la înșiruirea de poze reprezintă un pas în plus ideal în rutina de culcare a micuțului, amintindu-i cât de special este și cât de mult îl iubești. 

4. Lasă o amprentă în timp Folosește o trusă pentru mulaje pentru a prelua forma mâinii sau piciorușului celui mic. Pune-o într-o ramă dublă, cu mulajul pe o parte și un portret de la petrecerea de un an pe cealaltă parte. Pe măsură ce puiuțul crește, veți privi mulajul și vă veți minuna împreună de cât de micuț era cândva. 

5. Creează o capsulă a timpului Strânge obiecte care surprind esența primului an al micuțului tău: o fotografie a casei voastre, o bucată din păturica preferată, zornăitoarea pe care o adora, o înregistrare a melodiei favorite, și așa mai departe. Închide-le într-o cutie pe care să o deschidă la a 18-a aniversare – este ceva ce veți prețui împreună pentru tot restul vieții.

Si bineinteles, nu uita sa consulti colectia noastra de hainute personalizate special create pentru prima petrecere din viata puiului tau de OM !

www.2bebe.ro

Comments (0)

No comments at this moment