Petrecerile de tip „Baby Shower” există de mai bine de 150 de ani. Aceste tradiții sunt cunoscute mai ales în Anglia și Statele Unite ale Americii. În mod tradițional, petrecerea este organizată de către și pentru viitoare mămici înainte de naștere. Rudele și prietenii din anturajul lor sunt invitați pentru a avea parte de o petrecere relaxantă. În acest scop este indicat ultimul trimestru al sarcinii, atunci când viitoarea mămică se simte încă în formă. Toată atenția este îndreptată în această zi către ea și plouă cu daruri pentru ea și bebelușul ei.

 

Bine ai venit acasă! – Un călduros bun venit transmis printr-o petrecere de neuitat

În ziua de astăzi se practică de asemeni ca fericitul eveniment să fie serbat abia după naștere. Însă, în primele zile, tânăra familie are nevoie de multă liniște și timp pentru a se acomoda cu noua formulă. De ce să nu aibă așadar parte de câteva săptămâni pentru copil și apoi să invite lumea la petrecerea în cinstea bebelușului? În acest sens nu trebuie organizată petrecerea neapărat doar de către ei. Cel mai simplu se va proceda astfel: se vor aduna idei și dorințe, se va alege un termen, iar sarcinile de organizare vor fi delegate altora.

 

Perioada perfectă: Planifică și pregătește petrecerea pentru bebeluș

Fiecare poate să aleagă dacă va organiza o petrecere înainte de venirea pe lume a bebelușului sau după ce bebelușul s-a acomodat cu atmosfera de acasă. După aceea trebuie găsită o locație adecvată. Petrecerea se poate da și în locuința proprie sau într-un spațiu închiriat. Este oportună și lista cu o serie de propuneri de cadouri. Invitații pot discuta unii cu alții cu privire la acest lucru. Decorațiunile adecvate și mâncărurile delicioase dau petrecerii un gust aparte.

În cazul unei petreceri restrânse, o poți organiza acasă. Poți decora spațiul în culoarea reprezentativă viitorului bebeluș și poți comanda mici gustări de la o firmă de catering. Dacă dorești poți organiza o petrecere tematică cu personaje din povești sau din filme. 

De regulă în cadrul acestei petreceri, viitoarea mămică primește diferite obiecte de care va avea nevoie odată cu venirea pe lume a celui mic. Este recomandat să faci o listă cu aceste obiecte pentru a o oferi invitaților, eliminând astfel probabilitatea de a primi aceleași cadouri. 

Această mică petrecere este o ocazie foarte bună pentru schimbare de impresii, experiențe și sfaturi în ceea ce privește nașterea și îngrijirea celui mic în primele luni de viață. Dacă ai reușit să pregătești și botezul de pe acum, este o ocazie perfectă să oferi  invitatiile de botezcelor prezenți.

Totodată, dacă nu ai dezvăluit încă sexul copilului tuturor, acesta ar pute fi punctul culminant al petrecerii. Sau de ce nu, să fie chiar o surpriză pentru tine. Oferă-le invitaților un plic în care este trecut sexul copilului, dar fără să știi tu însăți care este rezultatul. Prietenii pot organiza un mic cadou sugestiv, pentru a-ți spune print-o surpriză dacă urmează să ai un băiețel sau o fetiță.

Comments (0)

No comments at this moment